Minden épületmakett darabokból készül, mert így lehet a legszebb kidolgozást elérni. Elsősorban építőkészletben adjuk át az elkészült makettet, de igény esetén az összeépítést is megcsináljuk (ebben az esetben személyes átadást preferáljuk). Egyik kisebb épületünkről látható egy robbantott ábra, ilyen jellegű mindegyik felépítése.

A munka hosszúsága elsősorban az adott épület bonyolultságától függ. Egyszerűbb családi ház (pl. 100*100mm-es kocka forma, pár ablak, egy egyszerűbb terasz) tervezése kb. 2-3 hét alatt elkészül, a gyártási idő pedig kb. 2 hét. Amennyiben összerakásra is szükség van további 1 hét (össz: kb. 5-6 hét).
Bonyolultabb épületek esetében elsősorban a tervezési idő nőhet, a gyártási idő főként az épület nagyságától függ.

A munkát minden esetben az árajánlatban szereplő összeg beérkezése után tudjuk kezdeni.

Mivel egyedi tervezésről-gyártásról van szó, az ajánlat elfogadásával egyidejűleg a megrendelő lemond az elállási jogáról. Csak abban az esetben fizetjük vissza összeget, ha saját hibánkból nem tudjuk teljesíteni a rendelést.

Épületmakettek esetében az alábbi nagyobb munkafázisok vannak:

  • 1. Skicc a főbb méretekkel (ez csak tájékoztató jellegű)
  • 2. Kész 3D terv (itt már csak kisebb módosításra van lehetőség). Ezt a fázist megelőzően küldünk köztes képeket is, ha valami nem egyértelmű.
  • 3. Ha az ügyfél elfogadja a tervet, akkor az utolsó lépés a színterv elkészítése a rendelkezésre álló színekből. Utólagos festés esetén nincs színterv, mert tiszta fehérben célszerű gyártani.
  • 4. Ezek után kerül gyártásba.